Pravila i uvjeti poslovanja


UVJETI I NAČIN PLAĆANJA

Isporuku vršimo samo na području Bosne i Hercegovine.
Naručene proizvode plaćate pouzećem. U paketu s naručenim proizvodima primit ćete račun i Obrazac za jednostrani raskid ugovora. Račun sačuvajte radi eventualnih reklamacija i povrata novca.
U cijenu je uključen PDV (17%). Troškovi slanja dodaju se pri izradi narudžbe.

DOSTAVA NARUDŽBE

Naručeni proizvodi bit će dostavljeni putem Pošte BiH.
Uobičajeni rok dostave za dostupne proizvode je 3-5 dana.

Troškovi pakiranja i slanja iznose 7 KM ukoliko ne ostvarujete uvjete za besplatnu dostavu (pravo na besplatnu dostavu ostvarujete u slučaju kada da je u tijeku trenutno važeća ponuda besplatnih troškova dostave iznad određenog iznosa kupovine proizvoda.
Provjerite sadržaj paketa prilikom primitka u prisustvu dostavljača i obavijestite nas u slučaju eventualnog oštećenja ili nepotpunog sadržaja.

POVRAT PROIZVODA

Povrat novca vršimo za plaćene proizvode vraćene u roku koji je naznačen na računu, najkasnije 15 dana od primitka paketa.

U slučaju povrata proizvoda obavezno priložite račun i praznu ambalažu.

Nakon isteka pokusnog roka ne vraćamo novac, a proizvode vraćamo o vašem trošku. Pakete možete vratiti putem službe koje ste ga i primili, besplatno, na naš trošak. Molimo ne šaljite pakete s otkupninom.

PRAVILNIK KUPOVINE PUTEM WEB TRGOVINE

1. Web trgovina prodaje robu putem internet mreže.
2. Nakon izvršene narudžbe kupac dobiva e-mailom informaciju da je njegova narudžba zaprimljena.
3. Narudžbe realizira tvrtka Bio Clinica d.o.o. Hrvatska.
4. Prihvaćanje narudžbe na realizaciju počinje odmah nakon primitka narudžbe.
5. Narudžbe će biti realizirana pod uvjetom da je roba dostupna u skladištima tvrtke Bio Clinica d.o.o. Hrvatska. U slučaju da jedan dio naručenih proizvoda trenutno nije dostupan, kupac dobiva obavještenje o stanju narudžbe i odlučuje o načinu realizacije (djelomična realizacija, produženje termina realizacije, povlačenje narudžbe u cijelosti)
6. Za akcijsku prodaju ili rasprodaju predviđena je ograničena količina proizvoda pa u vezi s tim realizacija narudžbi provodi se prema redoslijedu potvrđenih narudžbi za ove proizvode, sve dok se ne rasprodaju količine koje su za to predviđene.
7. Uz svaku narudžbu ispostavlja se račun. Račun se ispostavlja u trenutku kada su svi artikli naručeni od strane kupca kompletirani i spremni za otpremu.
8. Kupac može uvoditi izmjene u narudžbi sve dok ne zaprimimo narudžbu.
9. Kupac može povući narudžbu u cijelosti do trenutka otpreme pošiljke. Ovakve izmjene moguće je uvesti kontaktirajući Odjel za odnose s kupcima e-mailom info@medosan.ba ili telefonski na broj 065 011 001
10. Sve cijene navedene su u valuti KM s uračunatim PDV-om i vrijede isključivo za kupovinu putem web trgovine. Cijena prikazana za svaki proizvod vrijedi do trenutka kada kupac izvrši narudžbu.
11. Web trgovina zadržava pravo da može mijenjati cijene proizvoda koji se nalaze u ponudi a također i proširiti ponudu za nove proizvode, za aktiviranje i završetak akcijske prodaje na web stranicama prodavaonice i uvođenje izmjena u provođenju iste.
12. Vrijeme realizacije narudžbe računa se od trenutka kada je narudžba napravljena sve do otpreme naručenih artikala. Računaju se isključivo radni dani. Narudžbe koje obuhvaćaju proizvode za koje je predviđeno različito vrijeme realizacije otpremaju se nakon kompletiranja cijele pošiljke. Vrijeme realizacije narudžbe ne smije trajati više od 5 radnih dana.
13. Cijena proizvoda ne sadrži i cijenu dostave.
14. Narudžbe dostavljamo iskučivo na područje Bosne i Hercegovine.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak.

Materijalni nedostatak postoji:
• ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
• ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je Kupac nabavlja, a koja je bila poznata Prodavatelju ili mu je morala biti poznata,
• ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,
• kad je Prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,
• ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je Kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave Prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),

Ako je Kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako Prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku Kupca da sklopi ugovor.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.

O PODUZEĆU

Ferveco d.o.o.
Karajzovci bb
Nova Topola
Bosna i Hercegovina

Telefon: 065 011 001
E-mail: info@medosan.ba

Radno vrijeme: ponedjeljak-nedjelja 8-16 h